Probleme la locul de muncă? Ești în ajunul sesiununilor și, deși ai învățat un an întreg, simți că nu mai știi nimic? Încetul cu încetul te afunzi într-o gaură neagră din care nimeni nu te mai poate scăpa? Stresul cotidian te ajunge din urmă și te așteaptă la fiecare pas, neînarmat, ca să te poată doborî?

Dacă te regăsești în cele de mai sus, pune STOP.

Chiar acum, încearcă să te detașezi de tot, încearcă să oprești timpul în loc și să te gândești cum de s-a ajuns aici.Încearcă să îți privești filmul vieții tale și să conștientizezi că ești un om minunat, că ai muncit din greu pentru ceea ce ești azi, muncești din greu să rămăi acolo sus și ești eroul propriei tale povești. Conștientizează că, tu ai pus cărămidă peste cărămidă cu greu, tu ai învățat din răsputeri pentru un examen, ai progresat la locul de muncă, tu ți-ai purtat singur de grijă și că tot singur ți-ai construit un drum cu urcușuri și coborâșuri în care încrederea în sine ți-a fost de mare ajutor. Adu-ți aminte ce ai simțit când ai reușit ceva pentru prima dată dar, și ce ai simțit când te-ai înpotmolit. Poartă cu tine zilnic bucuria unei reușite dar și a unei greșeli căci în viață nu există eșecuri ci doar lecții învățate din greșeli ce ne-au condus mai mult spre reușită și ne-au deschis mai multe viziuni asupra vieții.

Și totul pornește de la încrederea în sine…Așa cum ai putut să renaști chiar din cenușă mai poți lupta puțin, gândește-te la tot ce ai relizat până acum, învață cum să devii iarăși stăpân pe tine, să te prețuiești, să râzi din toată inima și să te bucuri de viață.

Încearcă să îți picmentezi viața făcând lucruri simple.

Câteodată este bine să schimbi terenul de joc sau strategiile prin care poate că vei ieși din zona de comfort dar, măcar vei rămăne pe lina de plutire.


#Ajută o bătrână cu sacoșile grele sau un vecin!
#Pregătește-i partenerului, colegei, mamei, bunicii, un mic dejun!
#Dacă îți plac sandalele ei, spune-i!
#Pornește o conversație cu un chelner!
#Pleacă la o plimbare fără telefon!
#Mergi la alergat!
#Cumpărăți un buchet de flori!
#Fă un compliment unui om complexat!
#Spune-i acum că îți place de ea!
#Așează-te zece minute pe o bancă în parc și ascultă lumea din jurul tău!
#Mergi invers pe stradă timp de 15 minute sau secunde!
#Dă-i aripi copilului din tine câteodată!

Iar atunci când simți că îți pierzi mințile schimbă tactica pentru a-ți schimba viața! Pornește de la lucruri simple ca cele de mai sus și construiește-ți un alt drum, poate că mai bun de această dată spre destinația ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.