Pentru ca articolul să aibă impactul dorit, porniți melodia de deasupra fiecărui paragraf!

Basmele copilăriei.

Ai 6 ani, acasă pentru tine înseamnă două brațe mari care te protejează de tunete și fulgere. Dar astăzi nu plouă. Singurul stăpân al cerului e soarele. Recent ai învățat să mergi pe bicicletă. Ți-au fost scoase roțile ajutătoare, acum nu mai ai nevoie de sprijinul niciunuia dintre părinții tăi. Deși uneori încă te mai poticnești.

Te consideri mare, dar nu atât de mare încât să ajungi la tejgheaua de la magazin fără să te ridici mult pe vârfuri ca să te faci văzut. În timp ce te jucai cu mingea cu prietenii tăi, ai căzut și ți-ai julit genunchiul. Nu ai plâns, pentru că ei râdeau de modul în care te-ai rostogolit, așa că ai început și tu să râzi. Când te-ai dus acasă, bunica ta a făcut magiile ei obișnuite. Până a doua zi nici măcar nu te-a mai durut. Un zâmbet mic ți-a apărut în colțul gurii și acum ești vesel.

Iar dacă nu ai avut o copilărie prea fericită, cu siguranță viața ți-a pregătit o surpriză. În cazul în care te-ai întristat, te rog să mă ierți. Cu toate aceste, sunt sigură că printre toate cele rele, ai avut parte de un moment precum cele descrise mai sus. De o persoană salvatoare. Un erou sau o eroină. Care te-a ridicat și te-a scuturat. Ți-a șters lacrimile ca să poți deveni tu propriul erou al poveștii tale.
Copilăria este unicul paradis în care basmele nu mor niciodată. Acolo, cel puțin o perioadă, nu există griji, greutăți și supărări. Sunteți tu, jucăriile tale, fie ele bețe, pietre, păpuși sau mașinuțe, și toate posibilitățile din lume.


Adolescenta și valurile ei

În adolescență totul e nou,. Ciudat. Neexplorat. Ești un spirit liber, plin de viață, al cărui entuziasm înveselește pe toată lumea. Ai planuri mari. Vise. Speranțe. Această perioadă îți e definitorie. La finalul ei vrei să fii un adult responsabil, așa că decizi să te ocupi de asta din timp. Nu uiți, totuși cum e să fii mic, și uneori mai ieși din universul celor care sunt veșnic ocupați. Privești lumea în atât de multe culori și moduri încât ești considerat nonconformist. De multe ori chiar criticat. Dar nu-ți pasă, pe parcurs îți dai seama că sunt oameni care tocmai pentru aceste detalii te apreciază.

Te îndrăgostești. Ești fericit. Râzi până simți că nu mai ai aer. Urmează o perioadă în care suferi. Consideri că iubirea e ceva de care nu oricine are parte, însă speri o găsești și tu pe a ta într-o zi. Treci peste toate acestea învingător. Te surprinde cât de bine poți gestiona ceea ce se numește ,,viață”. Dar îți iese. Te regăsești în apusuri și cântecul valurilor sparte la malul mării.

În adolescență îți dai seama cine vrei să fii, ce vrei să faci. Ai întreaga lume și tot timpul din ea. Ești un visător.

Impactul muzicii asupra a ceea ce simtim


Atunci când asociem evenimente din viețile noastre, cu melodii, impactul emoțional asupra lor crește. Muzica este cea care deblochează amintiri. Te poate transpune într-un alt timp. Acolo unde erai fericit sau trist. Ori poate chiar într-un loc de care nu ți-ai fi putut aminti fără un stimul.

Pentru alte articole care v-ar putea interesa, accesați categoria SPIRITUALITATE, a blogului.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.